Geld verdienen?

Door Ton Hodes, Lean trainer en coach, CRAFT Lean Management

Wat Levert de Black Belt training op?

In de afgelopen 6 maanden ben ik 5 x afgereisd naar de Beechnut fabriek van Hero in de staat New York. Zelden was een groep zo succesvol in het verdienen van geld in zo’n korte tijd. Vooral de praktische ‘hands on’  mentaliteit, waarmee ons programma zich van andere trainingen onderscheidt, sloot goed aan en de groep ging direct aan de slag.

Het effect was een inspirerend proces waar theorie en praktijk zich in snel tempo afwisselden. Talloze praktijk voorbeelden werden ingebracht en besproken en regelmatig liepen we de fabriek in om de praktijk voorbeelden met eigen ogen te aanschouwen. In het volgende overzicht kun je de prestaties van deze 12 Black Belts teruglezen. Let op het totaalbedrag dat ze hebben verdiend: € 3.728.000!

Is een dergelijke Return on Investment van 1 op 62 normaal?

Nee. Maar het voorbeeld laat wel zien waartoe mensen in staat zijn wanneer zij gaan verbeteren. Zeker als het lukt verbeter cycli regelmatig te herhalen worden op de lange termijn enorme financiële resultaten bereikt.

Wat is dan wel normaal?

Minimaal € 30.000,- per geslaagde Black Belt. Dat is de standaard die wij hanteren. Dus 10 geslaagde Black Belts levert in het totaal € 300.000,- op. Dit is nog steeds een minimale return on investment van 1 op 5 in het eerste jaar waarin de training loopt. Daarna worden de verbeteringen iedere jaar herhaald en loopt het snel op.