Foto gemeente banner 1200×150 R2

Omdat (u) iedere stem telt …….. Workshop efficiënt en effectief stemmen tellen.

Op 21 maart 2018 hebben uw stemmentellers een belangrijke taak tijdens de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum. De stemmen zullen weer handmatig geteld worden. U kent het vast: tellen op de vloer, door elkaar heen lopen, onrust en vermoeid raken. Een werkwijze die leidt tot een aanzienlijke kans op fouten en hertellingen, soms tot in de vroege ochtenduren…..

Training: efficiënt en effectief stemmen tellen

CRAFT Lean Management heeft in samenwerking met ervaren stemmentellers van een gemeente het telproces onderzocht en een vernieuwde telprocedure voor u ontwikkeld en getest. In een workshop van een ochtend trainen wij u graag deze efficiënte werkwijze.

Minder fouten en sneller klaar

Wat levert de training u op? Een gegarandeerde halvering van het aantal fouten waardoor minder hertellingen en een verlaging van de doorlooptijd van gemiddeld 30-50%. Bovendien een verhoging in het plezier in samenwerken en minder frustraties en vermoeidheid.

In de training laten we zien hoe u de ruimte optimaal inricht, hoe de tellers als team het beste samenwerken en welke ‘standaard’ processtappen gevolgd worden voor een goed en snel eindresultaat. Daarnaast besteden we ook aandacht aan de essentiële rol van de voorzitter van het stembureau. En u ontvangt praktisch materiaal voor het optimaal begeleiden van uw stemmentellers op 21 maart 2018.

Waar?            Deze training van een ochtend wordt regionaal georganiseerd in januari, februari en maart, zie data hiernaast.

Voor wie?     Voorzitters van stembureaus, projectleiders verkiezingen en medewerkers die betrokken zijn bij het stemmen tellen.

Trainingsdata in 2018
Ochtenden per regio
Van 9.00 – 12.00 uur:

23-jan Drenthe
24-jan Limburg
25-jan Overijssel

06-feb Zeeland
07-feb Gelderland
08-feb Noord-Brabant
13-feb Noord-Holland
15-feb Zuid-Holland
20-feb Friesland
22-feb Groningen

06-mrt Utrecht
08-mrt Flevoland

Programma

  • Presentatie van de nieuw ontwikkelde werkwijze;
  • Het telproces, van uitvouwen tot en met het tellen op kandidaat niveau;
  • De inrichting van de telruimte en het gebruik van hulpmiddelen;
  • Het gebruik van standaardformulieren;
  • De rol van de voorzitter;
  • Optimaal samenwerken;
  • Praktisch: oefenen van een telronde.

Praktische informatie

Doelgroep: Voorzitters van stembureaus, projectleiders verkiezingen en medewerkers die betrokken zijn bij het stemmen tellen.

Locaties, data en tijd: Regionaal georganiseerd, van 9.00 – 12.00 uur op de hierboven vermelde data.

Kosten: € 250,- excl. BTW, inclusief een gedetailleerd processchema en telformulier voor het begeleiden van uw collega’s van uw stembureau.

Incompany training: voor interne groepen van 8 tot 10 personen bieden wij voor € 1500,- excl. BTW een incompany training op een door u gewenste locatie, datum en tijdstip.

AANMELDING: via ons inschrijvingsformulier of per mail naar info@craftlean.com