Foto gemeente banner 1200×150 R2

Omdat (u) iedere stem telt …….. Workshop efficiënt en effectief stemmen tellen.

Op 21 maart 2018 hadden uw stemmentellers een belangrijke taak tijdens de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum. De stemmen werden handmatig geteld worden. U kent het vast: tellen op de vloer, door elkaar heen lopen, onrust en vermoeid raken. Een werkwijze die vaak leidde tot mogelijke fouten en hertellingen, soms tot in de vroege ochtenduren of zelf enkele dagen vertraging van de definitieve uitslag…..

Training: efficiënt en effectief stemmen tellen

CRAFT Lean Management heeft in samenwerking met ervaren stemmentellers van een gemeente het telproces onderzocht en een vernieuwde tel-procedure voor u ontwikkeld en getest. In een workshop van een ochtend trainen wij u graag deze efficiënte werkwijze. De afgelopen verkiezingen heeft deze werkwijze zich in diverse gemeenten succesvol bewezen.

Minder fouten en sneller klaar

Wat levert de training ‘stemmen tellen’ u op? Een gegarandeerde halvering van het aantal fouten waardoor minder hertellingen en een verlaging van de doorlooptijd van gemiddeld 30-50%. Bovendien een verhoging in het plezier in samenwerken en minder frustraties en vermoeidheid.

In de training leert u de beschikbare ruimte optimaal in te richten, de tellers als team optimaal te laten samenwerken. U leert de  ‘standaard’-processtappen gevolgd voor een goed en snel eindresultaat. Daarnaast besteden we aandacht aan de essentiële rol van de voorzitter van het stembureau. En u ontvangt praktisch materiaal voor het optimaal begeleiden van uw stemmentellers bij de volgende verkiezingen.

Waar?           Deze training van een ochtend wordt regionaal georganiseerd. De trainingsdata ter voorbereiding op de Provinciale verkiezingen van 2019 worden in mei 2018 bekend gemaakt

Voor wie?    Voorzitters van stembureaus, projectleiders verkiezingen en medewerkers die betrokken zijn bij het stemmen tellen.

Trainingsdata in 2018-2019
Ochtenden per regio
Van 9.00 – 12.00 uur:

(In mei 2018 zullen de trainingsdata worden ingepland ter voorbereiding van de Provinciale verkiezingen 2019)

Programma

  • Presentatie van de nieuw ontwikkelde werkwijze;
  • Het telproces, van uitvouwen tot en met het tellen op kandidaat niveau;
  • De inrichting van de telruimte en het gebruik van hulpmiddelen;
  • Het gebruik van standaardformulieren;
  • De rol van de voorzitter;
  • Optimaal samenwerken;
  • Praktisch: oefenen van een telronde.

Praktische informatie

Doelgroep: Voorzitters van stembureaus, projectleiders verkiezingen en medewerkers die betrokken zijn bij het stemmen tellen.

Locaties, data en tijd: Regionaal georganiseerd, data volgen in mei 2018

Kosten: € 250,- excl. BTW, inclusief een gedetailleerd processchema en telformulier voor het begeleiden van uw collega’s van uw stembureau.

Incompany training:  Groepen van 8 tot 10 personen voor € 200,- per persoon excl. BTW. Locatie, datum en tijdstip in overleg.

AANMELDING: via ons inschrijvingsformulier of per mail naar info@craftlean.com