roeiers-groen-craftlean

Lean Green Belt Training

LEAN principes en methoden zelfstandig toepassen in uw eigen werkomgeving

In de Lean Green Belt training van de Liker Lean Academy maakt u kennis met de belangrijkste Lean principes en werkmethoden. U leert om deze kennis in te zetten ter verbetering van uw eigen bedrijfsprocessen. Einddoel van de training is dat u samen met uw verbeterteam Lean  zelfstandig kan toepassen in uw eigen werkomgeving.

Opleidingstraject in theorie én praktijk

Het uitgangspunt van de Liker Lean Academy is: ‘Lean leren door Lean te doen’. De training bestaat uit 6 trainingsdagen, gespreid over enkele maanden. In de periode tussen elke module werkt u aan specifieke opdrachten gerelateerd aan de behandelde onderwerpen. U toetst middels E-learning-modules uw Lean kennis en realiseert minimaal één verbeterproject. Samen met uw verbeterteam analyseert u het probleem, implementeert u tegenmaatregelen en bereikt u meetbare resultaten op basis van Plan-Do-Check-Act.

Green-Belt-Training-programma-6-dagen-test

Doelgroep

Middel management, Afdelingshoofden, Groepsleiders, Teamleiders, Projectleider verbeterteams, Deelnemers aan verbeterteams

Bent u geïnteresseerd in Lean en wilt u meer leren over de meest gebruikte Lean instrumenten en technieken? Of heeft uw organisatie gekozen om Lean in te zetten voor het verbeteren van de kwaliteit, doorlooptijd en efficiency van de bedrijfsprocessen? Wanneer uw als middel management, afdelingshoofd, groepsleider, teamleider, projectleider of deelnemer aan een verbeterteam een belangrijke bijdrage gaat leveren aan deze bedrijfsprocessen is de Lean Green Belt Training bijzonder geschikt voor u! Tijdens de Green Belt Training leert u om de Lean principes intensief te gaan gebruiken bij het dagelijks verbeteren van uw werkomgeving, samen met het verbeterteam waar u deel van uitmaakt.

green-belt-training-consultancy

Inhoud

Doel van de Green Belt Training is te leren om daadwerkelijk zélf de Lean principes toe te passen in uw eigen werkomgeving. Het programma bestaat uit 6 trainingsdagen gespreid over 4 maanden. In de periode tussen elke module werkt u samen met uw team aan minimaal één verbetertraject en een aantal toepassingen van Lean technieken. De trainers van de Liker Lean Academy geven u feedback over de inhoudelijke en procesmatige aanpak van deze opdrachten.

Green Belt Training in 6 dagen:

 • Dag 1 en 2: Deze eerste dagen worden vaak direct na elkaar ingepland. Middels een bedrijfssimulatie maakt u kennis met de basisprincipes van Lean en u leert een standaard voor het aanpakken van problemen op basis van Plan-Do-Check-Act en het A3-rapport.
 • Dag 3, 4 en 5: Tijdens deze trainingsdagen leert u de belangrijkste Lean methoden en technieken. Parallel hieraan oefent u, in de periode tussen de trainingsdagen oefent u deze tools door ze toe te passen in uw eigen werkomgeving. Tevens start u een verbetertraject.
 • Dag 6: Tot slot gaan we in de laatste dag van de Green Belt Training uitgebreid in op uw ervaringen en knelpunten bij het implementeren van Lean. Hoe stimuleert u een Lean verbetercultuur? Wat zijn de randvoorwaarden en succesfactoren? En natuurlijk bekijken we in deze laatste module ook de resultaten die u heeft behaald!

Wat levert Green Belt Training op?

 • Kennis en begrip van de Lean principes en het toepassen daarvan
 • Herkennen van de Lean kansen om bedrijfsprocessen te verbeteren
 • De belangrijkste Lean tools leren gebruiken
 • Het onderkennen van belangrijke succesfactoren voor Lean implementatie
 • Problemen definiëren en deze gestructureerd aanpakken
 • Bijdragen aan Lean events, Kaizen Events en Verbeterteams
 • Direct meetbare resultaten t.a.v productiviteit, doorlooptijd en/of kwaliteit
 • Besparingen die vaak een veelvoud zijn van de investeringen in deze leergang.
 • Internationale Lean Green Belt Certificaat van de Liker Lean Academy

Praktische gegevens

Trainingsdata: Neem contact op met een van onze trainers (Ton Hodes 06 2036 0975 / Michael Taen 06 1595 9221) om uw training persoonlijk in  te plannen of raadpleeg onze trainingsagenda

Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 14 personen

Investering: € 3.750,- excl. BTW voor externe trainingen en € 3.250,- excl. BTW voor incompany trainingen

Dit is inclusief:
> Resultaten in uw eigen werkomgeving die deze investering vaak in veelvoud overtreffen.
> Persoonlijke begeleiding en feedback
> Internationaal Lean Green Belt Certificaat van de Liker Lean Academy.
> Trainingsmaterialen in cursusmap en digitaal
> E-learning van de Liker Lean Academy met achtergrondinformatie en toetsvragen
> Koffie- en lunch arrangement

Brochure downloaden

Informatie:  Ton Hodes 06 2036 0975 / Michael Taen 06 1595 9221 / ons contactformulier.

Aanmelding: telefonisch 06 2188 8520 of via ons Inschrijfformulier