roeiers-groen-craftlean

Lean Green Belt Training

Leer tijdens de Lean Green Belt Training de LEAN principes en methoden zelfstandig toe te passen in uw eigen werkomgeving, samen met uw verbeterteam.

De Lean Green Belt Training levert u kennis en ervaring van de belangrijkste Lean principes. Tijdens de Lean Green Belt training leert u om deze kennis en ervaring in te zetten ter verbetering van uw bedrijfsprocessen. Het doel van de Lean Green Belt training van de Liker Lean Academy is dan ook om de Lean principes en methoden zelfstandig te kunnen toepassen in uw eigen werkomgeving, samen met uw verbeterteam.

Opleidingstraject Green Belt Training

Het uitgangspunt van de Liker Lean Academy: ‘Lean leer je door Lean te doen’. Het opleidingstraject van de Green Belt Training bestaat daarom uit 5 modules. De Lean Green Belt Training bestaat uit 6 trainingsdagen, gespreid over enkele maanden. In de periode tussen elke module werkt u aan specifieke verbeteropdrachten. Daarnaast werkt u gedurende de Green Belt Training aan minimaal één verbetertraject in uw eigen werkomgeving. Samen met uw verbeterteam analyseert u de knelpunten, maakt u een actieplan en realiseert u meetbare procesverbeteringen.

Green-Belt-Training-programma-6-dagen-test

Doelgroep

Middel management, Afdelingshoofden, Groepsleiders, Teamleiders, Projectleider verbeterteams, Deelnemers aan verbeterteams

Bent u geïnteresseerd in Lean en wilt u meer leren over de meest gebruikte Lean instrumenten en technieken? Of heeft uw organisatie gekozen om Lean in te zetten voor het verbeteren van de kwaliteit, doorlooptijd en efficiency van de bedrijfsprocessen? Wanneer uw als middel management, afdelingshoofd, groepsleider, teamleider, projectleider of deelnemer aan een verbeterteam een belangrijke bijdrage gaat leveren aan deze bedrijfsprocessen is de Lean Green Belt Training bijzonder geschikt voor u! Tijdens de Green Belt Training leert u om de Lean principes intensief te gaan gebruiken bij het dagelijks verbeteren van uw werkomgeving, samen met het verbeterteam waar u deel van uitmaakt.

green-belt-training-consultancy

green-belt-training-consultancy

Inhoud

Het doel van de succesvolle Green Belt Training van de Liker Lean Academy is om daadwerkelijk zélf de Lean principes te kunnen toepassen in uw eigen werkomgeving of projectteam. Het programma van de Green Belt Training bestaat uit 5 modules gespreid over 4 maanden. In de periode tussen elke module werkt u samen met een team aan minimaal één verbetertraject. U ontvangt van onze Liker Lean Academy trainer feedback over de inhoudelijke en procesmatige aanpak.

Green Belt Training in 5 modules:

 • Module 1: Tijdens de eerste module van de Green Belt Training maakt u middels een bedrijfssimulatie kennis met de basisprincipes van Lean.
 • Module 2, 3 en 4: Tijdens deze trainingsdagen leert u de belangrijkste Lean methoden en technieken. Parallel hieraan oefent u, in de periode tussen de trainingsdagen, deze methoden toe te passen in uw eigen werkomgeving.
 • Module 5: Tot slot gaan we in module 5 van de Green Belt Training uitgebreid in op uw ervaringen bij het implementeren van Lean. Hoe stimuleert u een Lean verbetercultuur? Wat zijn de randvoorwaarden en succesfactoren? Uiteraard bekijken we tijdens deze laatste module ook naar de resultaten die u heeft behaald!

Wat levert de Green Belt Training u op?

  • Kennis en begrip van de Lean principes en het toepassen daarvan
  • Herkennen van de Lean kansen om bedrijfsprocessen te verbeteren
  • De belangrijkste Lean tools leren gebruiken
  • Het onderkennen van belangrijke succesfactoren voor Lean implementatie
  • Problemen definiëren en deze gestructureerd aanpakken
  • Bijdragen aan Lean events, Kaizen Events en Verbeterteams
  • Direct meetbare resultaten t.a.v productiviteit, doorlooptijd en/of kwaliteit
  • Besparingen die vaak een veelvoud zijn van de investeringen in deze leergang.
  • Internationale Lean Green Belt Certificaat van de Liker Lean Academy

Praktische gegevens

  • Trainingsdata: Neem contact op met een van onze trainers (Ton Hodes 06 2036 0975 / Michael Taen 06 1595 9221) om uw training persoonlijk in  te plannen of raadpleeg onze trainingsagenda
  • Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 14 personen
  • Investering: € 3.750,- excl. BTW voor externe trainingen en € 3.250,- excl. BTW voor incompany trainingen
  • Dit is inclusief:
   > Resultaten in uw eigen werkomgeving die deze investering vaak in veelvoud overtreffen.
   > Persoonlijke begeleiding en feedback
   > Internationaal Lean Green Belt Certificaat van de Liker Lean Academy.
   > Trainingsmaterialen in cursusmap en digitaal
   > Toegang tot de E-learning van de Liker Lean Academy met achtergrondinformatie en toetsvragen
   > Koffie- en lunch arrangement

Brochure downloaden