KATA-verbeterroutine: dagelijks leren & verbeteren

De KATA-verbeterroutine helpt bedrijven en afdelingen om zich te ontwikkelen tot een ‘Lerende organisatie’. Met behulp van de gestandaardiseerde verbeterroutine en het KATA-verbeterbord, worden verbeterstappen onderdeel van het dagelijkse werk van iedereen.

KATA model 1

De basis van de KATA-verbeterroutine bestaat uit 4 vragen waarvan de samenhang schematisch hierboven weergegeven: 1) Wat is onze richting, 2) Wat is onze huidige situatie, 3) Wat is ons eerstvolgende tussen-doel,  4) Welk obstakel weerhoudt ons nú om ons tussendoel te bereiken?

Coolrec KATA bord 20160202Na het beantwoorden van deze vragen gaat het verbeterteam gaat het verbeterteam aan de slag om door middel van kleine dagelijkse Plan-Do-Check-Act-loopjes de afstand tussen de huidige situatie en het eerstvolgende doel te overbruggen: dat is de essentie van de KATA-verbeterroutine.

Programma KATA-training: 

1. Introductie workshop  KATA-verbeterroutine

Tijdsbesteding per team: 2 dagdelen / Aantal deelnemers: 5 tot 8

Doel van dit eerste onderdeel is kennismaking met de KATA-verbeterroutine, de kracht en eenvoud ervaren, en enthousiasme creëren om de routine zélf te gaan gebruiken. Door middel van een workshop krijgt het team zijn eerste ervaringen in het gebruik van de KATA-routine.
In de middag of in een vervolgde sessie slaan we de brug naar de eigen werkomgeving. Vanuit de doelstellingen voor de hele organisatie bepalen we allereerst het eerstvolgende doel voor de betreffende afdeling. We vullen het eigen KATA-verbeterbord in en doen een experiment om een obstakel op te lossen. De resultaten van deze eerste  ‘leer-ervaring’ verwerken we op het KATA-verbeterbord.

2. KATA-verbeterroutine ontwikkelen en verankeren

Tijdsbesteding per team: 2 uur / Aantal deelnemers:  5 tot 8

Doel van deze 2e fase is de KATA-verbeterroutine werkelijk in de organisatie en het dagelijkse werk verankeren. Daarvoor is het noodzakelijk om de teams na de introductieworkshop nog enkele keren te coachen in het gebruik van de KATA-routine en het verbeterbord. Dat geldt óók voor de teamleiders en managers die een essentiële rol spelen in het verbeterproces.

Elk team, inclusief leidinggevenden en managers, krijgen een aantal keren een coachingssessie van ca.2 uur. We evalueren de voortgang en ervaringen met de KATA-verbeterroutine, zoomen in op de rol van de leidinggevenden en bepalen eventueel nieuwe doelen voor de volgende periode.

Tijdsbesteding per team: 2 uur  / Aantal deelnemers:  5 tot 8

Locatie & Planning

CRAFT Lean Management stemt graag de KATA-training af op de situatie binnen uw organisatie. Daarom geven we deze training in principe intern uw organisatie en plannen in onderling overleg de data.

Concreet resultaat

Reeds na de eerste fase van de KATA-training gaan de verbeterteam aan de slag met  verbeterstappen in hun eigen werkomgeving. Er worden direct resultaten geboekt. De ervaring leert dat de investering in de training zich in veelvoud terugverdient.

Kata-coachingsessie,
Havensteder Rotterdam