Klimaatgarant werkt Online door aan verbeterprojecten

(Door Joris Belt)

Begin maart ging CRAFT Lean Management bij Klimaatgarant aan de slag met diverse verbeterprojecten. Klimaatgarant is in samenwerking met Itho Daalderop, een projectenorganisatie voor ontwerp, levering, montage en beheer van bodemwarmtesystemen. En toen kwam de Coronacrisis.

Dat dwingt ons op een andere manier samen te werken. Want we willen doorgaan met verbeteren onder het motto: repareer het dak als de zon schijnt.  Om dat mogelijk te maken zijn we gaan werken met het programma Microsoft Teams.

Online samenwerken

Teams is een online werkomgeving waarin je middels een videoverbinding met elkaar of een groep tegelijk overlegt. Daarnaast kan je content delen, brainstormen op een virtueel whiteboard, afspraken vastleggen en als je tussen de meetings door een idee hebt kun je dat plaatsen in de verbetergroep. En tijdens de meeting kan je bestanden openen, punten aanwijzen, van content wisselen en zelfs de hele meeting opnemen om het nog eens rustig terug te kijken. Teams blijkt een goede ondersteuning van nieuwe samenwerkingsvormen die in deze tijd noodzakelijk zijn.  Wij zijn enthousiast en Klimaatgarant ook!

Handboek soldaat

Een van de verbeterprojecten waar het verbeterteam momenteel online aan werkt is het ‘Handboek Soldaat’.  Het aanleggen van bodemwarmtesystemen is betrekkelijk nieuw voor sommige klanten en installateurs. Ook heeft het een behoorlijke impact op het bouwproces.  ‘Handboek soldaat’ is een handleiding voor de klanten en partners van Klimaatgarant. Het legt uit wat de afhankelijkheden zijn in de  belangrijkste stappen van het ontwerp- en realisatieproces van bodemwarmtesystemen. Een goede procesbeschrijving , gecombineerd met visualisaties, zorgt voor stabiliteit, minder verstoringen en beter resultaat.

As we speak is het ‘Handboek Soldaat’ geboren en zijn we het aan het testen! We zien uit naar de eerste ervaringen en feedback van klanten en installateurs voor verbetering. Want klaar met verbeteren ben je nooit.

Joris Belt
jorisbelt@craftlean.com
06 2951 7272