Lean basis-instrumenten nu online

(Door Ton Hodes, founding partner CRAFT Lean Management)

Bij de oprichting van de Liker Lean Academy hebben we samen met professor Jeffrey Liker een fundamenteel andere Lean opleiding neergezet dan andere aanbieders. Lean trainingen die niet alleen gericht zijn op kennisontwikkeling, maar óók gericht zijn op het toepassen in de praktijk. Niet alleen gericht op de proceskant, maar óók op de mens- en Lean filosofiekant. Hiermee is de Liker Lean Academy uitgegroeid tot misschien wel de beste Lean opleider van Nederland. De nieuwe online Lean Yellow Belt Training sluit daar volledig bij aan.

 

E-learning maar geheel in lijn met de Liker Lean Academy

Recent is de opkomst van E-learning. De voordelen van zijn overduidelijk: iedereen kan de training volgen wanneer het uitkomt en in eigen tempo. Vanaf vandaag kan je de beste online Lean Yellow Belt training bij de Liker Lean Academy doorlopen. Geheel in lijn met de oorspronkelijke uitgangspunten van de Liker Lean Academy: veel aandacht voor de praktijk, mens- en (lean)filosofiekant naast de technische proceskant en kennisontwikkeling.

Een solide en bewezen didactische opbouw

Iedere module is opgebouwd uit hoofdstukken die beginnen met een aantal belangrijke leerdoelstelling. Gevolgd door degelijke inhoudelijke presentaties met ingesproken tekst en voorbeelden. Elk hoofdstuk start met het benomen van de leerdoelstellingen. En je wordt erop geattendeerd zodra die in het hoofdstuk aan de orde komen. Theorie en voorbeelden worden afgewisseld met kleine oefeningen om iets te verduidelijken.

Iedere module sluit je af met multiple choice vragen. Zo toets je zelf wat je hebt begrepen en wat je nog een keer moet doornemen. Heb je alles met goed resultaat doorlopen, dan ontvang je een Lean Yellow Belt Theorie Certificaat. Iets om trots op te zijn want de kennis waar je nu over beschikt is een veelvoud van wat je normaal leert in zogenaamde online ‘Yellow Belt trainingen’.

Het meest boeiende onderdeel

Maar nu begint het interessante en meest boeiende onderdeel, het toepassen van Lean in de praktijk! Na iedere module krijg je een opdracht zoals ‘verbeter een kwaliteitsprobleem, schrijf een auditkaartje, organiseer een werkplek en reduceer de loopafstand’.

Nu ontdek je pas echt de kracht van de Lean technieken die je hebt geleerd en hoe het komt dat Lean organisaties bij de beste van de wereld horen. Op vaste momenten in het jaar deel je tijdens praktijkdagen je ervaringen met andere deelnemers en met je Liker Lean Academy Leraar. Heb je de opdrachten goed doorlopen dan wordt je theoretisch deelcertificaat omgezet in een volledig Lean Yellow Belt certificaat.

Begin direct met je Lean ontdekkingstocht

Het Lean Yellow Belt certificaat geeft aan dat je de basis van Lean niet alleen in de volle breedte begrijpt maar ook kan toepassen. Een niveau waarmee je je in sterke mate onderscheidt, een investering die de deur opent naar nieuwe Lean ontdekkingen, trainingen en carrière mogelijkheden. Begin direct en ontdek en ontrafel de basis instrumenten van de Lean wereld:

Lean Yellow Belt Training Individueel>>

Lean Yellow Belt Training Incompany>>

 

Ton Hodes
CRAFT Lean Management
tonhodes@craftlean.com