Lean Training & Certificering

Lean training volgen? Dan bent u bij de Internationale Liker Lean Academy aan het juiste adres! In samenwerking met CRAFT Lean Management biedt de Liker Lean Academy een uitgebreid aanbod van Lean trainingen en opleidingen, verdeeld in vier disciplines:

1. Belt trainingen
2. Agile trainingen,
3. Leiderschap trainingen,
4. Specifieke trainingen.

Hieronder een overzicht van de trainingen en opleidingen in elk van deze vier disciplines.

Waarom de Liker Lean Academy?

  • Lean leren door Lean te doen.
  • Direct aan de slag en direct resultaat
  • Lean zelfstandig toepassen in eigen werk
  • Lerende organisaties door lerende medewerkers
  • Professionele en zeer ervaren trainers.
  • Toepasbaar in elke branche en werkomgeving.
  • Internationaal gecertificeerd

Zet uw Wereld in beweging

Introductie trainingsprogramma’s Liker Lean Academy

1. Lean Belt Trainingen

De belangrijkste Lean principes en tools direct toepassen in jouw eigen werkomgeving.

Lean Yellow Belt Trainingen

In teamverband de Lean principes direct toepassen in je eigen werkomgeving, dagelijks verbeteren en standaardiseren. Jij neemt zelf het heft in handen voor het beteren, standaardiseren, foutveilig maken en optimaal inrichten van jouw werkomgeving.

MEER INFORMATIE >>

Lean Green Belt Trainingen

Zelfstandig én in teamverband jouw werkmethoden en bedrijfsprocessen Lean maken, inclusief dagelijks verbeteren, trainen en borgen.
Leren en Continu verbeteren wordt na deze training onderdeel van jouw dagelijkse werk.

MEER INFORMATIE >

Lean Black Belt Trainingen

De Lean strategie onderdeel maken van het dagelijkse werk op alle niveau’s in jouw organisatie.
De Lean strategie onlosmakelijk verbinden met de bedrijfsstrategie. Lean implementeren, trainen naar Lean zelfstandigheid, het stabiliseren en aansturen van bedrijfsprocessen en het ontwikkelen van een lerende organisatie.

MEER INFORMATIE> >

Modulaire opbouw

De Yellow Belt, Green Belt en Black Belt Trainingen zijn modulair opgebouwd. Start direct en maak de stap naar een volgend niveau zodra je er klaar voor bent bent.

MEER INFORMATIE >>

2. Lean Leiderschap & Persoonlijke Ontwikkeling

Jouw Lean rol in leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

3. AGILE & SCRUM trainingen

Lean toepassen in projectomgevingen en minder voorspelbare omstandigheden.

Leer de basiswaarden en methodische werkwijzen van de beste Lean leiders toepassen in de praktijk. Een persoonlijk traject naar praktisch Lean Leiderschap binnen uw eigen werkomgeving.

MEER INFORMATIE >>

Wat is SCRUM en wat is de relatie met Lean management en Agile? Onze Scrum trainingen en ons Scrum implementatie programma leert u om Scrum direct in te zetten in nieuwe en lopende projecten.
MEER INFORMATIE>

4. Specifieke Lean Trainingen

Je specialiseren en in specifieke Lean methoden en tools.

Gratis Lean Kennismaking

Enkele keren per jaar organiseren wij geheel vrijblijvend voor belangstellenden een Lean kennismakingsmiddag.

MEER INFORMATIE>>

Single-Piece-Flow bouwen

Als je resultaten wilt verbeteren moet je de manier van (samen-)werken verbeteren. Single-Piece-Flow-bouwen maakt dit mogelijk. Alle betrokken partijen werken samen aan het begrijpen, inrichten en toepassen van deze nieuwe manier van bouwen.

MEER INFORMATIE>>

Lean Strategie ontwikkelen

De bedrijfsstrategie vertalen naar concrete verbeterprojecten en meetbare resultaten, én de actuele voortgang monitoren. Dat is essentieel voor het betrekken van alle medewerkers bij dagelijks doelgericht verbeteren.

MEER INFORMATIE>>

KATA-verbeterroutine

Zich ontwikkelen tot een ‘Lerende organisatie’. Met behulp van deze gestandaardiseerde verbeterroutine worden verbeterstappen onderdeel van het dagelijkse werk van elke medewerker.

MEER INFORMATIE>

TWI Job Instruction training

De unieke kennis en ervaring in uw organisatie vastleggen en overgedragen? Deze analyse- en trainingsmethode
leert medewerkers om dit op een praktische en effectieve manier te waarborgen.
MEER INFORMATIE>

‘Iedere stem telt’ training

In een training van een halve dag leert u een praktische methode om efficient en foutvrij uw stembiljetten te tellen. Reeds diverse gemeenten hebben deze effectieve methode succesvol geïntroduceerd.

MEER INFORMATIE>

Lean MRO onderhoud Training

Onderhoud moet in steeds kortere tijd met kleinere budgetten. De hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid die de klant eist, lijkt strijdig met de onvoorspelbaarheid en variatie van onderhoud. Dat is de kern van de Lean MRO training.
MEER INFORMATIE>

PDCA voor probleemoplossing

Het systematisch en structureel aanpakken van problemen op basis van Plan-Do-Check-Act en het A3-rapport essentieel voor continu verbeteren. In 2 dagdelen leert u deze methode toepassen in uw eigen werkomgeving.
MEER INFORMATIE>

OEE & OLE: efficiency meten

De Overall Equipment Effectiveness (OEE) en de Overall Labor Effectiveness (OLE) maken uw verborgen verspillingen meetbaar en helpen bij het verbeteren van efficiency en productiviteit.

MEER INFORMATIE>

5S-werkplekorganisatie

5S-werkplekorganisatie is één van de meest krachtige en meest bekende instrumenten binnen Lean. Deze methode leert u om in 5 stappen uw werkplek optimaal in te inrichten en systematisch te verbeteren.

MEER INFORMATIE>>

Samenwerking CRAFT Lean Management & Liker Lean Academy

Alle trainingen van CRAFT Lean Management vallen onder het trainingsprogramma van de Liker Lean Academy. Dit opleidingsinstituut is opgericht door Prof. Dr. Jeffrey K. Liker, een internationaal erkende autoriteit op het gebied van Lean Management.

Wij bieden een internationaal erkend Lean certificeringsprogramma op Yellow Belt, Green Belt en Black Belt niveau. De deskundigheid van Dr. Jeffrey Liker, in combinatie met de Lean ervaring en kennis van CRAFT Lean Management, staan garant voor kwalitatief hoogwaardige Lean trainingen, direct toepasbaar in uw eigen werkomgeving.

Onze trainingsformule is simpel: om Lean te leren moet je Lean doen! Naast theoretische kennis bieden onze trainingen altijd verbeteropdrachten in de eigen werkomgeving. Onze CRAFT-trainers geven coaching en je realiseert direct meetbare resultaten. Na succesvolle afronding van een training ontvang je  het internationaal erkende certificaat van de Liker Lean Academy.

De investering in deze opleiding verdient zich altijd terug. Niets is winstgevender dan creatieve, goed opgeleide medewerkers. Lean trainingen zijn een krachtig instrument voor het concreet implementeren van uw strategie.

Dr.Jeffrey Liker over samenwerking met CRAFT Lean Management:

“Door mijn jarenlange samenwerking met CRAFT Lean Management ben ik ervan overtuigd geraakt dat CRAFT de Toyota Way écht begrijpt en toepast als gehele managementstrategie.”

‘LEREN’ is de kernwaarde van Lean

Lean instrumenten zijn belangrijk, maar Lean draait in feite om ‘LEREN’. De certificeringsprogramma’s van de Liker Lean Academy op Yellow, Green en Black Belt niveau sluiten door de modulaire opbouw naadloos op elkaar aan. Maar de principes en tools die worden behandeld gaan staat een stap verder en dieper. Diepgang en ervaring wordt bereikt en getraind door het toepassen van de Lean principes in de eigen werkomgeving: ‘Lean leren door Lean doen’.

Voor het creëren van de ‘lerende organisatie’ is de rol van elke leidinggevenden cruciaal. Die komt aan de orde in de Black Belt Training en de specifieke trainingsmodule over Lean leiderschap. Ze bieden een inspirerende inkijk in de leercultuur van Lean bedrijven zoals Toyota of Scania. Uw effectiviteit als Lean (bege-)leider krijgt een geweldige impuls.

Incompany Lean Training

In geval van meerdere deelnemers uit één organisatie, verzorgen wij ook incompany trainingen op maat. Graag nodigen wij u uit om met een van onze CRAFT partners uw behoefte aan Lean opleidingen te bespreken. In overleg kan bepaald worden welk traject voor uw organisatie het meest geschikt is.

lean-black-belt-training-certificaat-uitreiking-scania