roeiers-groen-craftlean

Lean Yellow Belt E-learning

Opbouw E-learning programma:

Voorbeeld inhoud E-learning:

Inhoud van de vijf E-learning modules:

Alle medewerkers klaar voor de Lean start

Je bent overtuigd van de Lean strategie en je wilt Lean breed uitrollen in jouw afdeling of organisatie:

 • Elke klantorder snel en efficiënt door je organisatie laten stromen;
 • De juiste en meest handige werkwijze vaststellen;
 • Heldere taken en werkmethoden;
 • Afwijkingen voorkomen of direct bijsturen;
 • Stapsgewijs obstakels oplossen en betere werkmethoden ontwikkelen;
 • Werkplekken en werkmethoden optimaliseren.
 • Waar te beginnen?  Snel en efficient op grote schaal medewerkers trainen, kennis borgen en daadwerkelijk Lean toepassen, is nu mogelijk door de combinatie van E-learning en coaching.
  ,
  De Lean Yellow Belt Training E-learning is een praktisch trainingsprogramma dat flexibel inzetbaar is per afdeling of door de hele organisatie. Het programma biedt ritme en structuur om concreet aan de slag te gaan en direct resultaten te boeken.

  Prijsindicatie:

  Theoretisch deelcertificaat Lean Yellow Belt Training:
  > Vijf  E-learning modules+toetsen zelfstandig doornemen: €550,- /deelnemer, excl.btw

  Volledig Lean Yellow Belt Certificaat van de Liker Lean Academy:
  > Vijf E-learning modules+toetsen+verbeteropdrachten in eigen werkomgeving, met volledige coaching en auditting door CRAFT Lean Management:  €1850,- /deelnemer, excl.btw.

  Volledig Lean Yellow Belt Training met gedeeltelijk eigen coaching:
  > Indien je intern beschikt over coachingscapaciteit op Black Belt niveau, dan kun je de coaching gedeeltelijk overnemen van CRAFT Lean Management. Het tarief wordt dan bijgesteld in een specifieke offerte.

  Individueel Lean leren, en samen Lean doen!

  Om daadwerkelijk de Lean strategie praktisch en concreet toe te passen in je organisatie is bij alle medewerker Lean basiskennis noodzakelijk. Met het Lean Yellow Belt E-learning programma van de Liker Lean Academy is deze basiskennis op elk gewenst moment individueel beschikbaar.

  In 5 modules wordt de Lean filosofie helder, volledig en juist uitgelegd. Je leert stap voor stap hoe je een aantal Lean methoden toepast in je eigen werk. Met die kennis ga je daadwerkelijk met Lean aan de slag.

  Om die vertaalslag succesvol en snel te maken is er gedurende het hele trainingstraject begeleiding van een Lean coach met veel praktische ervaring. U kunt kiezen voor een interne Lean coach, of een ervaren coach van CRAFT Lean Management.

  Het doorlopen van dit trainingsprogramma garandeert 5 x een concrete en flinke Lean verbeterstap in jouw eigen werk. Dat is de basis voor verdere verbeterstappen in de hele organisatie.

  Programma interne Yellow Belt met E-learning:

  Indien wenselijk, kunnen wij de E-modules en oefenopdrachten van het E-learning programma afstemmen op uw specifieke werkomgeving of interne doelstellingen.

  Individueel Lean Yellow Belt E-learning programma

  Vanaf oktober 2019 bieden wij de Lean Yellow Belt E-learning ook als individueel programma. Jij bepaalt zelf het moment en het tempo voor het doorlopen van de vijf E-learningmodules. Dat geldt ook voor de bijbehorende toetsen en oefeningen. Vervolgens krijg je online feedback op je resultaten.

  Na afronding ontvang je het theoretisch Lean Yellow Belt deelcertificaat van de Liker Lean Academy.

  De E-learning komt tegemoet aan alle leerstijlen en is daarmee krachtig en doeltreffend voor iedereen:

 • Visuele presentaties
 • Tekst
 • Audio
 • Video’s
 • Toetsen
 • Oefeningen
 • Feed back
 • In een later stadium kunt je het Lean Yellow Belt deelcertificaat opwaarderen tot een volledig certificaat. Daartoe realiseer je voor elk van de 5 modules een toepassing in jouw eigen werkomgeving.

  Middels het uploaden van uw resultaten rapporteer je de voortgang. Daarnaast organiseren wij twee ontmoetingsmiddagen. Je  presenteert jouw resultaten en ervaringen. Lean coaches van CRAFT Lean Management geven jou feedback en antwoorden. Én de presentaties van mede-cursisten geven je een nog breder beeld van de toepassingsmogelijkheden en effectiviteit van de Lean methoden die je hebt geleerd.

  Lean leren = Lean te doen:  dát is de basis van dit certificeringsprogramma.

  Ervaringen met Lean Yellow Belt E-learning programma

  Certificaat uitreiking, Lean Yellow Belt Training E-learning, Groene Hart Ziekenhuis

  Marcel Loot (Clustermanager Beschouwend Groene Hart Ziekenhuis):

  “Ik was nooit een voorstander van E-learning. Maar de Lean Yellow Belt Training van de Liker Lean Academy heeft mijn mening doen veranderen. Het is een fijne manier om op een voor mij geschikte plek en tijd de theorie te leren. In de E-learning is de theorie zowel visueel als in gesproken woord gelijktijdig beschikbaar. En de opgedane kennis kan je direct testen in praktische toetsen.”

  “Absoluut een aanrader om individueel, maar ook voor groepen met verschillend opleidingsniveau, de theorie én praktijk van LEAN onder de knie te krijgen. Je doet voldoende kennis en ervaring op om reeds tijdens de training je eerste Lean toepassingen te realiseren en resultaten te behalen!”