CRAFT Lean Management: zeer ervaren Lean Professionals

CRAFT Lean Management is een (internationale) groep van zeer ervaren Lean professionals. Wat ons bindt is onze passie voor Lean. Door het delen van kennis, ervaring en netwerken blijven we onszelf ontwikkelen. En U profiteert van een breder aanbod dan per afzonderlijke consultant mogelijk is.

Vanuit onze diepgaande kennis en ervaringen met Lean, leiden wij organisaties naar Lean zelfstandigheid. De medewerkers zelf staan daarbij centraal. Zij krijgen een veel grotere verantwoordelijkheid. Wij begeleiden en trainen om hun werk- en bedrijfsprocessen te verbeteren op basis van de Lean principes. Verbeteringen van productiviteit, voorraad niveau’s, doorlooptijd, kwaliteit en levertijden, vaak met tientallen procenten, komen veelvuldig voor. Dat werkt geweldig stimulerend en inspirerend.

Missie & Aanpak

Onze missie is waarde te laten stromen: ‘Letting value flow’. Lean ondernemingen blijven hun concurrenten voortdurend voor door een cultuur van leren en continu verbeteren. Daar hoeven wij u niet van te overtuigen: Lean bewijst zichzelf in haar kracht, helderheid en doeltreffendheid.

Ons uitgangspunt: ‘Om Lean te leren moet je Lean doen!’  De aanpak van CRAFT Lean Management kenmerkt zich altijd door directe toepassingen én resultaten in de eigen werkomgeving. Door middel van specifiek ontwikkelde Lean transformatie programma’s leveren wij maatwerk, passend bij de ontwikkeling van uw organisatie. Wij leiden uw organisatie naar Lean zelfstandigheid. De investeringen verdienen zich direct terug, meestal in veelvoud.

Internationale organisatie

CRAFT Lean Management werkt voor nationale- en internationale bedrijven op elk niveau in de organisatie. Wij zijn internationaal actief in verschillende Europese landen, Amerika en Afrika. Tevens beschikken wij over een internationaal netwerk van Lean professionals met partners in Engeland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Zweden en de USA.

Lean draait om de mensen in uw organisatie. Afstand, taal en cultuur mogen daarbij geen barrière zijn. CRAFT Lean Management is de ideale partner wanneer u over vestigingen in meerdere landen beschikt. Wij hebben reeds voor diverse multinationals Lean programma’s begeleid.

Onze ervaring

CRAFT Lean Management is actief van scheepsbouw tot overheid, van procesindustrie tot engineering. Wij hebben daadwerkelijk zelf gewerkt in deze sectoren, vele Lean trajecten begeleid en een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Lean principes voor nieuwe sectoren. Onze belangrijkste werk- en ervaringsgebieden:

  • Assemblage- en procesindustrie
  • Zakelijke dienstverlening en publieke sector
  • Offshore, scheepsbouw en bouwsector
  • Engineering en productontwikkeling
  • Projectmanagement en logistiek

Gedreven Lean Professionals

Onze Lean passie vindt zijn oorsprong in de kracht, helderheid en doeltreffendheid van de Lean strategie zelf. Het enthousiasme van onze klanten over de resultaten behaald via Lean, is onze ware motivatie. Het CRAFT-team deelt gedrevenheid in het verder ontwikkelen en uitdragen van de Lean strategie. Door onze diversiteit aan achtergronden en ervaringen, kunt u als klant rekenen op exact de juiste expertise voor uw Lean traject, in elke omvang, op elk werkniveau en in elke mogelijke sector.

Onze aanpak: the CRAFT way

Om Lean te leren moet je Lean doen! Na een korte training over de Lean principes, dagen wij u uit om direct aan de slag te gaan in uw eigen werkomgeving. Het analyseren van de huidige situatie en het maken van een toekomstplan zijn daarbij belangrijke stappen. Vervolgens start u met concrete realisatie- en leertrajecten.

Meetbare en voelbare resultaten zijn de katalysator voor het eigenlijke veranderingsproces. U ervaart direct de positieve effecten die u met Lean behaalt. En stap voor stap ontwikkelt u in de hele organisatie een ‘leer-cultuur’.

Bijgaand overzicht toont onze aanpak gebaseerd op vier sporen: Strategie ontwikkelen & sturen / Realiseren & implementeren / Opleiden & trainen / Verbetercultuur ontwikkelen & verankeren. Door deze modulaire opbouw kunnen we ons Lean programma afstemmen op de actuele situatie binnen uw organisatie, zowel op inhoud als op voortgang.