CRAFT Lean Management: zeer ervaren Lean Professionals

Ervaren professionals

CRAFT Lean is een (internationale) groep van zeer ervaren Lean professionals. Onze passie voor Lean verbindt ons. We delen kennis, ervaring en netwerken. Zo blijven we ons ontwikkelen en u profiteert van een breder aanbod dan per afzonderlijke consultant mogelijk is.

Vanuit onze diepgaande kennis en ervaringen met Lean, leiden wij organisaties naar Lean zelfstandigheid. Leidinggevenden én medewerkers staan daarbij centraal. Door training en coaching op basis van de Lean principes, verbeteren wij hun werk- en bedrijfsprocessen. Dat leidt tot hogere productiviteit, lagere voorraden,  betrouwbare levertijden en betere kwaliteit. Vaak met tientallen procenten.

Krachtig en effectief

Onze Lean passie vindt zijn oorsprong in de kracht, helderheid en doeltreffendheid van de Lean strategie zelf. Het enthousiasme van onze klanten over de resultaten behaald via Lean, is onze ware motivatie.

Het CRAFT-team deelt gedrevenheid in het verder ontwikkelen en uitdragen van de Lean strategie. Door onze diversiteit aan achtergronden en ervaringen, kunt u als klant rekenen op exact de juiste expertise voor uw Lean traject, in elke omvang, op elk werkniveau en in elke mogelijke sector.

Missie en Aanpak

Onze missie is waarde te laten stromen: ‘Letting value flow’. Lean ondernemingen blijven hun concurrenten voortdurend voor door een cultuur van leren en continu verbeteren. Daar hoeven wij u niet van te overtuigen: Lean bewijst zichzelf in haar kracht, helderheid en doeltreffendheid.

Ons uitgangspunt: ‘Om Lean te leren moet je Lean doen!’  De aanpak van CRAFT Lean Management kenmerkt zich altijd door directe toepassingen én resultaten in de eigen werkomgeving. Door middel van specifiek ontwikkelde Lean transformatie programma’s leveren wij maatwerk, passend bij de ontwikkeling van uw organisatie. Wij leiden uw organisatie naar Lean zelfstandigheid.

Nationaal en internationaal

CRAFT Lean werkt op elk niveau in de organisatie. We hebben brede en langdurige ervaring met Lean transformatie processen in nationale- en internationale bedrijven. Naast onze vaste partners in Nederland beschikken wij over een internationaal netwerk van Lean professionals in Engeland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Zweden en de USA.

Lean draait om de mensen in uw organisatie. Afstand, taal en cultuur mogen daarbij geen barrière zijn. CRAFT Lean is uw ideale partner voor Lean transformatietrajecten over meerdere vestigingen en meerdere landen.

Brede Ervaring

CRAFT Lean Management is actief van scheepsbouw tot overheid, van procesindustrie tot engineering. Wij hebben daadwerkelijk zelf gewerkt in deze sectoren, vele Lean trajecten begeleid en een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Lean principes voor nieuwe sectoren. Onze belangrijkste werk- en ervaringsgebieden:

  • Assemblage- en procesindustrie
  • Zakelijke dienstverlening en publieke sector
  • Offshore, scheepsbouw en bouwsector
  • Engineering en productontwikkeling
  • Projectmanagement en logistiek

Onze aanpak: the CRAFT way

Om Lean te leren moet je Lean doen! Na een korte training over de Lean principes, dagen wij u uit om direct aan de slag te gaan in uw eigen werkomgeving. Het analyseren van de huidige situatie en het maken van een toekomstplan zijn daarbij belangrijke stappen. Vervolgens start u met concrete realisatie- en leertrajecten.

Meetbare en voelbare resultaten zijn de katalysator voor het eigenlijke veranderingsproces. U ervaart direct de positieve effecten die u met Lean behaalt. En stap voor stap ontwikkelt u in de hele organisatie een ‘leer-cultuur’.

Bijgaand overzicht toont onze aanpak gebaseerd op vier sporen: Strategie ontwikkelen & sturen / Realiseren & implementeren / Opleiden & trainen / Verbetercultuur ontwikkelen & verankeren. Door deze modulaire opbouw kunnen we ons Lean programma afstemmen op de actuele situatie binnen uw organisatie, zowel op inhoud als op voortgang.