HARADA-workshop voor persoonlijke ontwikkeling

(Door Dirk Jan Bakker, partner CRAFT Lean Management)

Hoe mooi is het als je de auteur van een internationale bestseller naar Nederland kan halen om zijn boek te presenteren? Op 1 oktober leidde de 87 jarige Norman Bodek een bomvolle zaal door de Harada-methode. De interactieve workshop trok deelnemers uit binnen- en buitenland.

Iedereen was onder de indruk van de vitaliteit van deze auteur die met een aaneenschakeling van anekdotes het verhaal achter de Harada-methode illustreerde. Intussen gidste Norman de deelnemers door de verschillende fasen van de Harada-methode en de bijbehorende formulieren. Elke deelnemer ontdekte zijn of haar goede punten én verbeterpunten, bepaalde welk doel hij of zij wilde bereiken en bedacht hoe dat doel te bereiken door vanuit verschillende invalshoeken concrete acties en routines te formuleren.

Norman benadrukt de noodzaak van een goede coach om je doel te bereiken. Coaching in combinatie met een systematische manier van zelfreflectie helpt iedereen om het juiste pad te kiezen en te blijven. Regelmatig vervullen de trainers van CRAFT Lean Management deze rol.

Voor het persoonlijk toepassen van Harada, ontwikkelde CRAFT een Harada-agenda in posterformaat en in dagboekformaat. Een praktisch en visueel hulpmiddel die alle deelnemers na afloop van de workshop meekregen, om invulling te geven aan dagelijks plannen en reflecteren. Op zijn beurt was Norman onder de indruk van deze agenda, vanwege de praktische toepasbasbaarheid en transparantie.

De Harada-methode maakt deel uit van ons Lean Leiderschap Ontwikkel Programma. Vanwege het succes van de workshop met Norman Bodek, bieden wij nu  de Harada-methode ook in een losse workshop aan.

Voor meer informatie over de HARADA workshop, data en inschrijven:  HARADE workshop>>

Dirk Jan Bakker

CRAFT Lean Management
dirkjanbakker@craftlean.com
06 2762 1747