Banner Stemmen tellen rev2

Als iedere stem telt …… Training efficiënt en effectief stemmen tellen.

Uw stemmentellers hebben een belangrijke taak bij de Provinciale- en Waterschapverkiezingen op 20 maart 2019 en de Europese parlementsverkiezingen in mei 2019. Zij zijn verantwoordelijk voor het handmatig tellen van de stemmen.
U kent het vast: stapels stembiljetten op de vloer, door elkaar heen lopen, veel onrust en vermoeide tellers. Deze werkwijze leidt tot een aanzienlijke kans op fouten en hertellingen, soms tot in de vroege ochtenduren. Er zijn zelfs gemeenten die de volgende dag centraal tellen.

De CRAFT-telmethode ‘Iedere stem telt’ is inmiddels in meer dan 50 gemeenten in Nederland geïntroduceerd en zeer succesvol toegepast bij de Provinciale- en waterschapsverkiezingen van maart 2019. Onlangs nam NOS Radio 1 poolshoogte bij een van onze trainingen. Wilt u de radio-uitzending beluisteren <klik hier>

Training: ‘Iedere stem telt’

In samenwerking met ervaren stemmentellers uit een aantal gemeenten ontwikkelde CRAFT Lean Management een nieuwe tel-procedure. Deze methode voor het effectief en efficient tellen van alle stemmen bleek zeer succesvol bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018 en de provinciale verkiezingen 2019. Onze training ‘Iedere stem telt’ maakt u op praktische wijze vertrouwd met deze methode. Tijdens de training simuleren we tot in detail het telproces en nemen u mee in alle onderdelen: vanaf het inrichten van de ruimte tot en met het tellen op kandidaat-niveau en de foutloze registratie.

‘Geen hertellingen en sneller klaar’

Wat levert de training u op?
Een vrijwel foutvrije telling van de biljetten waardoor minder hertellingen en een verlaging van de doorlooptijd van gemiddeld 30%. Bovendien meer plezier in samenwerken en minder frustraties en vermoeidheid. De reactie van twee gemeenten die onze methode hebben toegepast:

Gemeente Horst aan de Maas:
“Het is uitstekend gegaan met de nieuwe telwijze. De uitslag is nog nooit zo snel binnen geweest en ook het invullen van het proces-verbaal was beter dan ooit tevoren. Nog belangrijker is dat stembureauleden/tellers allemaal erg enthousiast waren over de nieuwe telwijze.”

Gemeente Overbetuwe:
” Deze telmethode is effectief door haar eenvoud. Een uur eerder klaar.”

Trailer van animatiefilm ‘Iedere stem telt’

(Gemeenten die de training hebben gevolgd kunnen toegang krijgen tot de volledige animatiefilm)

Hier inschrijven voor open Trainingen

Momenteel zijn er geen trainingen meer gepland. Nadere informatie:
Peter de Beurs
peterdebeurs@craftlean.com
06 4615 6800

Programma

> Presentatie van de nieuw ontwikkelde telprocedure

> Het telproces, van uitvouwen tot en met het tellen op kandidaat niveau.

> Inrichting van de telruimte en het gebruik van hulpmiddelen

> Het gebruiken van standaard werkmethoden en formulieren.

> Rollen van voorzitter en stemmentellers

> Praktisch oefenen van een tel-ronde en de optimale samenwerking

> Materialen voor het instrueren en begeleiden van uw stemmentellers

Praktische informatie

VOOR WIE?: Voorzitters van stembureaus, projectleiders verkiezingen en medewerkers die betrokken zijn bij het stemmen tellen.

WAAR & WANNEER?: De training wordt regionaal georganiseerd in oktober, november en december 2018: zie voor locaties en data bovenstaand overzicht.

‘INCOMPANY’:  In geval van een grotere groep, kunt u ook kiezen voor een interne training. Groepsomvang is 8 tot 10 personen per groep. Eventueel kunnen meerdere groepen parallel getraind worden en ook avondtrainingen zijn mogelijk. Locatie, datum en tijdstip worden in overleg bepaald.

KOSTEN: Voor de open inschrijving € 250,- per persoon, excl. BTW, inclusief  procesbeschrijvingen, presentaties en tel-formulieren.
Voor de incompany training € 1750,- per training, excl.BTW en trainingslocatie.

AANMELDING: via ons inschrijvingsformulier of per mail naar info@craftlean.com

INFORMATIE: voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen via ons contact-formulier of rechtstreeks bij Peter de Beurs, 06 4615 6800